LINE-UP

Purple Shade

In 2020 is het alweer 40 jaar geleden dat de legendarische Britsche hardrockband Whitesnake hun befaamde live LP “Live In The Heart Of The City” uitbracht.
De band had toen nog niet het bekende jaren 80 glamrock imago met torenhoge kapsels, maar maakte in die tijd nog rauwe onvervalste stevige blues soul rock. Met de legendarische bezetting van David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice kan deze periode worden gezien als een echte mijlpaal in hun carrière. En met maar liefst drie musici van rockiconen Deep Purple in hun bezetting stond de band garant voor een energieke live show van wereldniveau. 

Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse Deep Purple tributeband Purple Shade heeft besloten om het 40 jarige jubileum van “Live In The Heart Of The City” te gaan vieren met een eenmalige tour. Purple Shade bestaat oa uit bandleden van bands zoals Ayreon, Epica en Elegy en maakten eerder al veel indruk met hun shows waarin ze enkel exclusief materiaal speelden uit de Mk 3&4 periode waarin David Coverdale nog Deep Purple’s frontman was. Tijdens deze aankomende tour zal Purple Shade (aangevuld met een tweede gitarist) onder de naam “Live In The Heart Of Your City” de live LP integraal uitvoeren en zal daarnaast nog andere krakers van Whitesnake en Deep Purple in de set gooien.

Robert Soeterboek: Lead vocals
Mickey Hup: Lead guitar & backing vocals
Jeffrey Migchelsen: Lead guitar & backing vocals
Willem Hoving: Hammond & keys
Rob van der Loo: Bass
Dirk Bruinenberg: Drums

Bezoek website van Purple Shade

 

<-

Stichting "Rock On" - Vriezeweg 10 - Deest - Contact met Festival Zeeltje - Deze website maakt geen gebruik van cookies en kan geen gegevens van u opslaan